Oprema majhnih prostorov…

…Prekletstvo ali priložnost – oprema majhnih prostorov. Veliko je bilo že govora v celoviti opremi hiše kjer pohištvo združuje vse prostore doma.

majhna kuhinja

Celovitost in enotnost pa je še bolj pomembna, ko opremljamo manjša stanovanja in pogosto v manjšem prostoru združimo kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Takrat moramo dom opremiti pametno in v načrtovanju upoštevati predvsem funkcionalnost. Pomembno je, da uporabimo svetle barve, ki optično povečajo prostor ter uporabimo manjše vendar funkcionalne kose pohištva.

izvlečna miza

Majhno VS. Veliko…

Majhne bivalne enote bodo v prihodnje skoraj zagotovo pridobivale na pomenu. V svetu je vse večji trend bivanja v majhnih stanovanjih, saj je vzdrževanje tako stroškovno kot časovno bolj učinkovito. Za kakovostno bivanje v majhnih prostorih je potreben premišljen pristop, da nam prostor kljub majhni kvadraturi nudi vso potrebno funkcionalnost in udobje.

V majhnih stanovanjih najdemo inovativne, drugačne in briljantne kose pohištva, ki poživijo prostor in omogočijo še kako potreben prostor za shranjevanje. Uporabiti pa je potrebno tudi kakšne inovativne rešitve, ki so zelo pomembne tudi v majhnih kuhinjah.

Rešitve za majhne prostore…

izvečna miza 1

Tokrat se bomo posvetili izvlečnim sistemom, ki so ustvarjeni, da zadovoljijo potrebe po funkcionalnosti v majhnih prostorih. Izbirate lahko med različnimi sistemi, od mize do likalne deske. To je odlična rešitev za montažo v majhne in čajne kuhinje, kjer potrebujejo površino za zajtrkovanje ali dodatno delovno površino.

Dodatni pult

Izvlečne sisteme se lahko vgradi v kuhinjski predal in tako elegantno skrije.

drseči element

Poleg izvlečnih elementov lahko v manjših kuhinjah uporabijo tudi drseči elementi, ki hitro podaljšajo kuhinjo ali kuhinjski otok v jedilno mizo. S tem prihranimo prostor saj ne potrebujemo jedilne mize, hkrati pa ga lahko hitro pospravimo in izgleda kot del otoka.

Zdaj veste zakaj izbrati kuhinjo po meri…