Garderoba je skozi leta postala veliko več kot le prostor za odlaganje čevljev in plaščev. Postala je prostor kamor lahko spravimo veliko več.

 

Garderobne omare: funkcionalnost ali design

Danes se veliko ljudi odloči za moderen in minimalističen videz doma. Zato se odločijo za Senčna fuga mizarstvo Nemecomare zaprte od tal do stropa. To lahko dosežemo le s pohištvom po meri, kjer lovimo tako zgoraj in spodaj centimetrske senčne fuge.

 

Vas zanima kaj vse lahko spravimo v te omare?

Priporočamo, da omare vsebujejo 4 segmente:

  • Predale
  • Obešalne palice
  • Izvlečne police
  • Prestavljive police

Zakaj?

V predalih lahko shranite manjše stvari. Predalniki so super za shranjevanje raznih copat, Mizarstvo Nemec notranji predalirokavic in kap. Če želite enoten izgled omar je odlična izbira za vas notranji predal. Prednost notranjega predala je zagotovo vizualni izgled. Še vedno imamo funkcionalnost predala, vendar ohranimo minimalistično zunanjost omar ter čistost linij.

Obešalne palice je najbolje, da razporedimo tako, da imamo v eni omari 2 obešalni palici za obešanje kratkih plaščev, bund in jaken. V kolikor imate prostor priporočamo še eno obešalno palico, ki ima več prostora za obešanjeMizarstvo predsoba (5) in nam, da možnost da obesimo tudi daljše plašče. Ker imamo po navadi teh manj je dovolj obešalna palica v 60cm omari. Spodaj in zgoraj lahko še vedno umestimo predalnik oziroma police. Vas skrbi ali boste dosegli palico? Ni problema. Zgoraj se lahko namesti tudi izvlečna obešalna palica, ki jo z lahkoto povlečete k sebi in izberete svoje najljubše oblačilo.

Izvlečne police priporočamo predvsem za lažji dostop do čevljev. Na eno polico lahko umestimo več čevljev zapored in bodo še vedno vsi lahko dostopni. Enostavno povlečemo polico ven in izberemo naš najljubši par. Z uporabo izvlečne police povečamo preglednost in izboljšamo funkcionalnost omare. Koliko izvlečnih polic potrebujemo? Odvisno od števila parov čevljev. Na eno izvlečno polico lahko v povprečju umestite od 4 do 6 parov čevljev.

Prestavljive police so vedno dobrodošle saj si lahko sami razporejamo prostor v omari. Sem lahko umestimo karkoli, od torbic in kovčkov do škornjev.

Kam umestiti prostor za sedenje?

Po navadi prostor za sedenje umestimo s pomočjo integrirane niše. Niša pa je tudi dober element, ki prekine monotonost in prostoru doda razgibanost. Za nišo lahko uporabimo drug material ali samo drugo barvo, da bo ta še bolj izstopala. Da jo popolnoma izkoristimo lahko v nišo dodamo še manjše obešalnike.

DCIM100GOPROGOPR2761.JPG

Seveda pa je najboljše, da garderobo prilagodite vašim potrebam. Če imate veliko čevljev lahko eno obešalni palico zamenjate za prostor za izvlečne police in obratno, če imate veliko jaken in plaščev rajši izpustite kakšno polico in dodajte obešalno palico.

V kolikor ne veste kaj bi bilo najboljše za vas, vam z veseljem pomagamo. Pišite nam na: info@kuhinje-nemec.com