Pri načrtovanju pohištva, je en izmed pomembnejših vprašanj kakšen način odpiranja bomo uporabili. Prva misel se nam po navadi vedno ustavi pri izbiri brez ročajnega odpiranja ali uporabi ročajev. Kaj je boljše je težko odgovoriti saj je vse odvisno od navad ljudi in videza pohištva.

Med brez ročajno odpiranje umeščamo:

  • Odpiranje na tip-on sistem
  • Odpiranje s pomočjo vrezanih ročajev
  • Odpiranje s pomočjo previsa
  • Odpiranje s pomočjo vertikalnih in horizontalnih letev

Vendar imamo še veliko več vprašanj pri načinu odpiranja, na katere je potrebno odgovoriti pred izdelavo kuhinje.

Kakšno vrsto odpiranja želite?

Če želimo odgovoriti na to vprašanje, je potrebno poznati zasnovo prostora, videz, ki ga želimo doseči in samo funkcionalnost pohištva.  

Danes vam bomo predstavili zložljiva vrata. Lahko se uporabijo v vseh prostorih in na vseh vrstah omar. Uporabimo jih lahko na visokih, zgornjih in spodnjih omarah v kuhinji.

Kako deluje sistem?

Sistem zložljivih vrat deluje na način push/pull in nam omogoča dostop do vsega v omari s samo enim premikom roke. Odpiranje je mogoče samo v eno smer ali v obe smeri, odvisno od dolžine omare in števila prekatov.

Primeren je za vse, ki želijo popoln dostop do vsebine omare in za tiste, ki želijo čiste linije pohištva.

V kuhinji nam pride prav za omaro na pultu, ki služi kot shramba. Prav pride tudi če želimo del kuhinje nameniti ročnim malim gospodinjskim aparatom. Vsi bi jih želeli imeti vedno na dosegu roke, pripravljene za uporabo, a vseeno ne želimo, da so vedno na vidnem mestu. Z uporabo zložljivih vrat lahko z eno potezo skrijemo del kuhinje. Super funkcija, ko pridejo na obisk nenapovedani gosti.

Seveda ta sistem vrat ni uporaben samo v kuhinji. Odličen je tudi za uporabo v dnevni sobi, kjer lahko z eno potezo skrijemo pisarniški prostor. Uporaben je tudi v spalnici kjer lahko hitro odpremo vse prekate omar z oblačili in se lažje odločimo kaj bomo oblekli.

Ni torej važno ali je omara visoka, ozka, na pultu ali pod stopnicami. Vedno nam pride prav.

Kmalu vam predstavimo alternativo zložljivemu mehanizmu in sicer drsna vodila.