Majhni prostori zahtevajo velike prilagoditve. Naša želja je spodbuditi lastnike manjših stanovanj h kreativnemu razmišljanju, saj lahko s pravim designom tudi v garsonjero vključimo vse kar potrebujemo za udobno življenje. S funkcionalnim pohištvom lahko v eni sobi ustvarimo več različnih prostorov, zato je izbira pohištva po meri še toliko bolj pomembna.

Prostor, kjer ne potrebujemo veliko prostora vendar mora biti naša oaza, je zagotovo spalnica. 2 ključna elementa, ki morata biti prisotna v spalnici sta postelje in omare.

Kam skriti dodatne stvari?

Super ideja, ki se kazi celotne podobe spalnice je dvižna postelja. S tem pridobimo ogromno prostora za shranjevanje stvari, ki jih velikokrat ne uporabljamo na primer dodatna posteljnina, odeje in vzglavniki.

spalnica po meri (4)

spalnica po meri (5)

V kolikor nam dvižna postelja ni všeč lahko v podnožje postelje rajši umestimo predale. Prednost predalov je zagotovo večja preglednost stvari. Slabost pa je manjši in predvsem nižji prostor za shranjevanje. Predale v podnožju lahko zamenjajo tudi odprte niše.

spalnica po meri (8)

spalnica po meri (7)

Kaj pa če je spalnica ob enem še dnevni prostor?

Če je postelja v dnevnem prostoru predlagamo 2 sistema odpiranja. Izvlečni sistem kavča, kjer se postelja skriva v kavču in jo s preprostim manevrom povlečemo iz kavča ali pa dvižni sistem postelje. Pri dvižnem sistemu se postelja pospravi v omaro, hkrati pa se ob dvigu postelje prikaže sedežna garnitura. S tem lahko na pameten način združimo dnevni prostor in spalnico ter fukcionalnost in design. Če pa želimo posteljo in kavč posebej, se lahko poigramo z ozko idejo predelnih sten.

spalnica po meri (1)

spalnica po meri (2)

spalnica po meri (3)

Kam z omarami?

V kolikor se spalnica nahaja v dnevni sobi, naj bodo omare identične omaram v dnevni sobi. V spalnici pa jih lahko postavimo ob desno ali levo stran postelje ter uporabimo drsni sistem odpiranja. Lahko pa omare postavimo po celotni dolžini stene za posteljo. S tem ne zmanjšamo prostora ter pridobimo veliko prostora za oblačila.

spalnica po meri (13)

spalnica po meri (12)

spalnica po meri (9)

spalnica po meri (10)

Kakšno spalnico pa imate vi?