Načrtovanje postavitve kuhinje, izbira dizajna in dodatkov še ni vse. Manjkajo nam še ključni elementi kuhinje…gospodinjski aparati.

Da bo nakup le teh lažji, si je smiselno postaviti nekaj vprašanj o naših vsakodnevnih potrebah in navadah v kuhinji.

POVEZANI BIVALNI PROSTORI…kuhinje po meri

V kolikor sta jedilnica in dnevna soba povezani s kuhinjo je potrebno izbrati čim tišje aparate. Hladilnik, pralni stroj in napa naj bodo čim tišji. Hkrati pa mora napa odvajati vse vonjave iz kuhinje, da se ne bodo širile v jedilnico in dnevno sobo.

PLIN, STEKLOKERAMIČNA PLOŠČA ALI INDUKCIJA?

V kolikor smo priključeni na mestni plin je dobra odločitev plinsko kuhališče. V kolikor priključek na mestni plin ni mogoč pa priporočamo sodobno hitro in energetsko učinkovito indukcijsko kuhališče.kuhinje po meri

Plinsko kuhališče je cenovno najugodnejše, hitro in omogoča natančno uravnavanje moči. Slabost je, da se pri gorenju plina dvigujejo maščobni delci, ki hitro umažejo pohištvo. Mestni plin lahko nadomesti tudi plinksa jeklenka, ki pa zavzame kar nekaj kuhinjskega prostora.

Klasična steklokeramika je enostavna za uporabo in enostavna za čiščenje. Slabost je, da je v primerjavi z  indukcijo in plinskim kuhališčem počasnejša, se počasneje segreva in tudi počasneje ohlaja. Njena prednost je v primerjavi z indukcijo ta, da na njej lahko uporabljamo vse vrste posod.

Indukcijske steklokeramične kuhalne plošče so najbolj hitre, varne ter v primerjavi s klasično steklokeramiko tudi najbolj varčne, saj delujejo le takrat, ko je na kuhališču posoda. Pogoj za delovanje indukcije je ustrezno dno posode, to mora biti narejeno iz magnetnih snovi. Ker toplota nastaja v posodi in ne v sami plošči, kot pri klasični steklokeramiki, ostaja kuhališče hladno oziroma se segreva le zaradi toplote posode. Indukcijske kuhalne plošče so tudi najbolj enostavne za čiščenje, ker se na indukciji za razliko od klasične steklokeramične plošče ne more nič prismoditi, saj se plošča segreva zgolj posredno. Slabost pa je ta, da potrebujemo posebne posode, ki so prilagojene za indukcijo.

PEČE, PEČE…PEČICA

Rešitev za prijetnejšo peko in vzdrževanje je pečica s pirolizo (samočiščenje) in čim večjo prostornino, ki omogoča istočasno peko v več nivojih. Če prostor omogoča, je najbolje, da je dvignjena malo pod višino delovnega pulta.

Piroliza je sistem samočistilne avtomatike pečice. Pečica se s Kuhinja po meri Mizarstvo Nemec (5)pritiskom na gumb očisti sama. Pečica se segreje na skoraj 500 stopinj, kar upepeli vso umazanijo in ostanke hrane na stenah pečice. Po Končanem čiščenju pepel samo obrišete z vlažno krpo.

Namen ventilatorja je razporeditev in enakomerno kroženje vročega zraka v pečici. Tako lahko pečete v več nivojih naenkrat, tudi različne jedi, saj se vonjave ne mešajo.

Vodila vam omogočajo najbolj enostavno in udobno ravnanje s pekači. Pekače preposto, brez truda pripeljete iz pečice.

Pri vgradnji pečice je pomembno, da le ta ni previsoko, saj potem težko vzamemo hrano iz nje, kar lahko postane nevarno.

HLADILNIK IN ZMRZOVALNIK

Hladilnik mora biti dovolj velik za vašo družino. Najbolj pomembna sistema na trgu sta NoFrost in VitaFresh. Prvi poskrbi za to, da ni potrebno odtajevati skrinje, ker sistem prepreči nabiranje ledu v skrinji. Drugi poskrbi za to, da se občutno podaljša rok uporabe sadja, zelenjave, mesa in ostalih izdelkov. Hladilnik je lahko vgradni ali prostostoječ. V kolikor hladilnika ne potrebujete veliko lahko izberete tudi podpultnega.

Kuhinja po meri (2)

NA KAJ MORAM BITI POZOREN PRI NAKUPU…

  • V kolikor imate majhne otroke je pomembno, da se vrata pečice ne segrevajo. V kolikor se še vedno segrevajo preveč pečico dvignite izven dosega otrok.
  • Kuhalna plošča in pečica naj imate možnost varnostnega zaklepa.
  • Izberite energijsko učinkovite aparate. S tem boste prihranili kar nekaj energije in posledično tudi denarja.
  • Če boste izbrali vgradne gospodinjske aparate vedno vprašajte mizarja za vgradnjo le teh. Zakaj? Ker bo najbolj natančen pri montaži front.

STE VEDELI…

Ste vedeli, da lahko tudi pri nas kupite gospodinjske aparate? Te vam tudi brezplačno pripeljemo in vgradimo.