Ko smo se odločili za videz pohištva je potrebna še ena ključna odločitev. Izbira materiala. Opcij je skoraj neomejeno, ali izbrati mediapan, iveral, furnir ali naraven les. Medtem, ko za korpuse največkrat izberemo iveral, je izbira materiala za fronte nekoliko težja.

Kaj sploh je MDF oziroma mediapan?Rezultat iskanja slik za mdf

Je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana iz lesenih vlaken z dodatkom smole. Odlikuje je visoka kakovost, stabilnost in homogenost. Material je, zaradi visoke odpornosti na vlago, priljubljen predvsem v kopalnicah in kuhinjah. MDF se pobarva, kar omogoči moderen videz brez vidnih robov.

Najbolj priljubljen iveral…

Rezultat iskanja slik za iveralIveral plošče se pridobijo tako, de se surove iverne plošče na vsaki strani oplemenitijo s papirji impregniranimi z melaminsko smolo. Ker so plošče nato obdelane s pomočjo UV tehnologije, so le te bolj trdne in odpornejše na kemično in mehansko obrabo.

Zakaj visok sijaj?

Prednosti kuhinj v visokem sijaju so, da so prstni odtisi opazni zgolj ob direktni sončni svetlobi. Te hitro obrišemo s kuhinjsko krpo. Pri matiranih kuhinjah po čiščenju velikokrat ostanejo lisaste površine, kar pa ne opazimo pri kuhinjah visokega sijaja.

Najbolj priljubljene so kuhinje visokega sijaja v belih in svetlih barvah. Zakaj? Ker z belo barvo lahko kombiniramo vse druge barvne odtenke, hkrati pa je enostavna za čiščenje. Malo manj hvaležni so temnejši odtenki visokega sijaja, saj so prstni odtisi bolj opazni.

Bo tudi vaša naslednja kuhinja visokega sijaja?