V kuhinji je en izmed najpomembnejših elementov kuhinjski pult. Ko poskušate ustvariti novo podobo kuhinje, je lahko izbira popolnega pulta težavna in zamudna. Vaš idealen pult mora imeti edinstven slog, se ujemati s celotno podobo kuhinje, biti vzdržljiv in biti enostaven za vzdrževanje. Da vam poenostavimo odločanje o izbiri popolne pultne površine, vam bomo v seriji člankov predstavili različne materiale, primerne za izdelavo pulta.

Tokrat vam predstavljamo kamen, ki ga razdelimo med umetne inkremen naravne kamne. Izbira med granitom (naravni kamen) in kremenom (umetni kamen) je težka, saj oba predstavljata visoko trpežen material. Osredotočili se bomo na umetni kamen, novost v naši ponudbi. Če so vam všeč lastnosti kamna, ne pa toliko njegov videz, vam priporočamo uporabo umetnega kamna. Seveda kamen ni umeten ampak narejen iz več kot 94% naravnega kremena. To omogoča visoko stopnjo odpornosti na madeže, kisline in udarce.

Če ga uporabljate za rezanje, odlaganje mokre posode ali vročih loncev, mora biti vzdržljiv, antibakterijski in trden. To si želimo vsi, vendar z naraščanjem popularnosti modernih kuhinj upada popularnost uporabe granita in drugih naravnih kamnov, ki nam to omogočajo. Uporaba umetnega kamna nam omogoča veliko izbiro različnih barv, tekstur in stilov.

silestone barve
Prednosti:

  • Vzdržljivost – enem izmed najtrdnejših materialov na svetu,
    kremenu, so dodani še delčki stekla in kovine.
  • Ne poroznost – odporen je na vse vrste madežev od kave pa vse do rdečega vina.
  • Proti bakterijska zaščita – enakomerno razdeljena po celotni površini pulta zagotavlja varnost in higieno.
  • Izbira velikega števila različnih stilov in barv.
  • Izdelava integriranega korita.

https://www.youtube.com/watch?v=Kx1WBkDSQNw

Kateri material pa boste izbrali vi?

functional-silestone-worktop