Vsaka montaža kuhinje se vedno začne z odstranjevanjem starega pohištva in pripravo prostora na prihod nove kuhinje. Črno-bela kuhinja narejena po meri je nadomestila približno 30 let staro, takrat moderno kuhinjo.

Vsak začetek je težak, to velja tudi za lastnike te kuhinje, saj je bilo potrebno odstraniti vse stvari, ki so se leta in leta nabirale v kuhinjskih omaricah. Za nas je bil ta del montaže najlažji, prostor pa je bil takoj videti večji in svetlejši.

Ko je bil prostor pripravljen in stene prebeljene, smo začeli z montažo ogrodja kuhinje. Ko je bil le ta postavljen je na vrsto prišel pult in stena v enakem videzu pulta. Sledila je vgradnja in priklop kuhinjskih aparatov in nato še montaža front omaric. Za zaključek so poskrbele led luči, ki poudarijo črno-belo kombinacijo.

In tako je nastala moderna črno-bela kuhinja narejena po meri. Izbira belih front omaric je prostor optično povečala in ga naredila svetlejšega.

Večjih problemov pri montaži kuhinje ni bilo, največji izziv pa so bile zagotovo neravne stene.

Zakaj sta lastnika izbrala kuhinjo narejeno po meri? Primarni razlog je bil boljši izkoristek prostora. Z upoštevanjem njunih želj smo to tudi dosegli.