Od tal do stropa – od stene do stene. Popolnoma izkoriščen prostor, ki se skriva za svojo minimalistično zunanjostjo. Od zunaj deluje kot stena, znotraj pa ponuja neomejeno možnosti za shranjevanje oblačil, čevljev in vsega drugega. To so vgradne garderobne omare, ki krasijo sodobne interierje.

Vgradne omare se od klasičnih razlikujejo po tem, da navadno nimajo vidnih stranic in so primerne za različne postavitve. Potekajo od ene do druge stene in se neopazno zlijejo z okolico.

Vgradno omaro lahko sestavlja poljubno število prekatov. V njih lahko umestimo različne elemente:

  • Police,
  • Obešalne palice
  • Notranje predale
  • Izvlečne police,
  • Hlačnike
  • Kravatnike,…

Kakšno razporeditev izbrati?

Priporočamo vam, da v 1. prekat umestite 2 obešalni palici. Tu je prostor za zimske jakne in plašče. Nad obešalnimi palicami je prostor za kape, rokavice in ostale sezonske stvari. Spodaj pa lahko odložite torbice. 2. prekat pa naj bo namenjen dnevni uporabi. Vanj umestite obešalno palico, kamor boste lahko obesili srajce in suknjiče, spodaj 2-3 predale in nad njih prestavljive police.

vgradna omara

Zakaj vgradne in ne navadne?

Vgradne omare nam omogočajo, da popolnoma izkoristimo prostor: od tal do dna, od stene do stene. Umestimo jih lahko tudi pod stopnišče kjer se po navadi nahaja neizkoriščen prostor.

Vgradne omare in barve…

pohištvo po meri

Kakšno barvo izbrati? Če želite, da je vgradna omara nevidna in prostor še vedno deluje zračno vam svetujemo, da uporabite belo barvo. To priporočamo predvsem v vetrolovu in kopalnici, saj omogoča vizualno izstopanje drugim elementom, hkrati pa pridobimo veliko uporabnega prostora. V spalnici, kjer je najpogostejši prostor za uporabo vgradne omare pa svetujemo izbiro nežnih, nevtralnih barv, ki bodo v kombinaciji z ostalim pohištvom.

pohištvo po meri

Odpiranje omare…

Različni prostori, različno odpiranje. V manjših prostorih vam zaradi lažjega dostopa priporočamo uporabo drsnih vodil. V vetrolovu in kopalnicah pa zaradi večjega zlivanja omare s prostorom priporočamo tip-on sistem odpiranja.

pohištvo po meri

Že imate svojo vgradno omaro?