Tako kot je nakit nepogrešljiv člen vsake garderobe, so tudi ročaji nepogrešljiv element vsake kuhinje. Povežejo vse elemente in poudarijo dizajn kuhinje. Preden se torej odločite za ročaje, dobro premislite, preverite končno obdelavo ročajev in pojdite v salon, da ročaje že predhodno preizkusite.

Prilagodite izbiro ročajev stilu kuhinje…

Ročaje je potrebno prilagoditi stilu kuhinje. Če ste se odločili za ročajirustikalno kuhinjo vam priporočamo enovijačne ročaje ali manjše kovane dvovijačne ročaje. S tem v dom vnesemo toplino in domačnost.

V klasične kuhinje priporočamo vgradnjo dvovijačnih kovinskih ročajev, z zaokroženimi linijami. V kolikor je kuhinja kombinacija klasičnih in modernih elementov, priporočamo izbiro dvovijačnih Kuhinje po merikovinskih kvadratnih ročajev, ki z bolj ostrimi linijami kuhinji dodajo ostrino in moderen izgled, hkrati pa še vedno ohranjajo vse lastnosti klasičnih kuhinj.

Manj je več…

V modernih kuhinjah so ročaji skriti. Potrebno je slediti načelu manj je več. Izbira je velika. Od integriranih ročajev ter kovinskih ali barvnih L ali U profilov, do kovinskih skritih ročajev. Možna je tudi kombinacija integriranih ročajev in lesa.Ročaji

Zaključki ročajev…

V kolikor se odločite za kovinske ročaje, vas čaka še izbira zaključne obdelave ročajev. Po želji se lahko odločite med svetlečimi in matiranimi ročaji. Pri tem upoštevajte videz gospodinjskih aparatov ter zaključno obdelavo le teh.

Za katere koli ročaje pa se odločite je pomembno da enake ročaje oziroma obdelavo uporabite po celotni kuhinji. Tako kot pri izbiri nakita, naj bo izbira ročajev premišljena.