Izgradnja hiše, nakup stanovanja ali prenova prostora je priložnost za nov začetek ter za vnos celovitosti in enotnosti v vaš dom. Starejše hiše in stanovanja so po večini imela večje število manjših sob. Vsaka soba je predstavljala svojo enoto in vsaka je bila lahko opremljena različno. Manjše sobe so postale preteklost. Nadomestili  so jih večji prostori, ki zahtevajo enotno notranjo opremo.

3 preprosti koraki do celostnega načrtovanja…

  1. Korak: izbira stila

Prvi korak je izbira stila celotnega doma. Na voljo so trije osnovni stili: moderen, klasičen in rustikalen. Moderen stil vsebuje čiste linije, skrite ali integrirane ročaje in kombinacijo barve ter teksture ter visok sijaj. Klasičen stil vsebuje ročaje, fronte brez visokega sijaja velikokrat v kombinaciji z lesenimi elementi. Rustikalen stil pa predstavljajo romantične vijuge, les ter zaobljeni ročaji. Stil notranje opreme naj bo tesno povezan s celotnim videzom hiše.

  1. Korak: izbira glavne barve

Ko določite stil hiše ter notranje opreme, sledi izbira glavne barve. S toplimi barvami poudarimo toplino doma. Te se največkrat pojavijo v klasičnem stilu notranjega pohištva. V modernih hišah so največkrat uporabljene osnovne barve ter hladnejši odtenki. Rustikalne hiše vsebujejo tople barve, velikokrat v pastelnih odtenkih.

  1. Korak: izbira teksture

Barvi dodamo teksturo in le to kombiniramo z različnimi materiali. To je lahko les, kamen, beton, steklo ali kerrock. Teksturo ponovno uporabimo po celotnem prostoru ter nadaljujemo enoten izgled po celotni hiši oziroma stanovanju.

Začetek izgradnje celovitosti doma je upoštevanje treh komponent:

mizarstvo

Najpomembnejše za doseg celovitosti doma je enotna izbira barve in teksture. Ko določimo stil hiše, glavno barvo in kombinatorni element, poizkušamo le to uporabiti po celotnem stanovanju oziroma hiši.